Goedkope cilindersloten
Goedkope cilindersloten

Goedkope cilindersloten

Op zoek naar goedkope cilindersloten? cilindersloten zonder SKG keurmerk zijn de goedkoopste cilindersloten. Dit worden ook wel bouw- of noodcilinders genoemd. Deze goedkope cilindersloten worden veel gebruikt in woningen in aanbouw waar veel aannemers met dezelfde sleutel naar binnen moeten. Na levering wordt de noodcilinder vervangen door een goedgekeurde cilinder. 

Voordelige cilindersloten zijn ook geschikt voor kamerverhuur en binnendeuren. Goedkope cilindersloten kosten minder dan € 20,- (uitgaande van een standaard dubbele cilinder). Daarom zijn deze goedkope cilindersloten niet geschikt voor dagelijks gebruik op voor- en achterdeuren. Hiervoor dient u cilinders met het SKG-keurmerk aan te schaffen. Anders is de deur inbraakgevoelig.

SKG2 cilindersloten

SKG2 cilindersloten zijn boorbestendig. Indien u kiest voor de SKG2 cilinder dient u tevens kerntrekbeslag aan te schaffen om inbraak te voorkomen (en te voldoen aan het politieveilig wonen keurmerk). Een SKG2 cilinderslot, uitgaande van een dubbele cilinder dus met aan beide kanten een sleutelgat, kost zo’n 20-30 euro. 

SKG3 cilindersloten

De SKG3 cilinder is leverbaar tussen de € 30,-  tot € 60,- (dubbele cilinder). De SKG3 cilinder is bestand tegen boren én kerntrekken, een populaire inbraakmethode. Bij aanschaf van de SKG3 cilinder dient u tevens veiligheidsbeslag aan te schaffen ter voorkoming van inbraak (en te voldoen aan het politie veilig wonen keurmerk). 

Certificaatcilinders

SKG2 en SKG3 cilinders zijn ook leverbaar met certificaat (hierbij kunt u alleen sleutels laten bij maken op vertoon van het certificaat). De certificaatcilinders zijn uiteraard weer duurder dan de standaard cilinders.  Op certificaatsleutels zit een patent, dat wil zeggen dat de techniek gewaarborgd is door de fabrikant. Dit voorkomt dat er sleutels op de markt worden gebracht die eenvoudig bijgemaakt kunnen worden.


Cilindersloten in allerlei kwaliteiten zoals de goedkope cilindersloten, de SKG2 cilinders of SKG3 cilinders zijn verkrijgbaar bij havekampshop.nl